12. april 2008

Tråckla og tilbehør...

Jeg har hatt friuke nå og har vært på "hytta". Det har vært deilig og avslappende, tross forkjølelse. Men jeg kjente at panikken kom ved tanke på at symaskinen ikke skulle være med - en hel uke fri og uten symaskin........ Hm........ Burde man ikke ha en hytte-symaskin, mon tro?? Så snart tanken ble sådd, ble det noe å fundere på. Egentlig så ønsker jeg meg en ny og flott symaskin som kan både det ene og det andre - for ikke å snakke om en overlockmaskin...... - men det er nok en stund til det blir realisert. Så i mellomtiden får man ta til takke med det man har til rådighet. Ettersom tanken om en enkel og billig symaskin til hyttebruk kom, sonderte jeg terrenget for brukte maskiner, men ingen fristet. Så kom jeg over at Ikea selger symaskiner: "Tråckla" !! Alt den kjeden har.... Den kostet akkurat under en brun lapp, og hadde basissømmer. Så da slo jeg til! Og den er faktisk helt grei! - til hyttebruk. Den bråker som en liten traktor og er noe stiv i mekanikken - men den duger. Men jeg har utsatt prosjektet med å sy i kaninstoffet til jeg kommer hjem og har mulighet til elastisk søm. Jeg har prøvekjørt Tråckla på bl.a. et ullstoff som skal bli festdrakt/bunad til Lillegutt til 17.mai. Bilder kommer senere.


Siden jeg har vært i Oslo har jeg vært innom Sømmelig, en ny symaskinkafe, som også selger noe vintage sytilbehør og tøy. Det var en koselig liten butikk med noe tøy - men ingen som jeg "måtte ha" (kunne raskt blitt dyrt...), men jeg brukte en del tid i knappedisken. Jeg bestemte meg for disse; 6 like store svarte knapper og en av hver av de andre. Alle er ganske stilige med diskre, men fine detaljer. Tenker å bruke de til pynt eller enkel lukning på klær eller vesker.


En snartur innom Panduro førte også til litt nytt tøy (jada, jeg har samlemani..). De hadde rapporter med hundemotiv, noe jeg er svak for, så det ble en meter av de. I tillegg kom jeg over noen morsomme apekatter, og da ble det en liten bit av de og....

4 kommentarer:

Shamu sa...

Så smart!!!

Det er egentlig litt lurt å ha en sånn billig reservemaskin... jeg har en fra Europris som nok kommer til å blir godt brukt om vi skal på hyttetur, eller dronninga må på service... hehe...

Søte knapper og stoffer har du også fått deg!

Snux sa...

Enig, enig, enig! Hytte-symaskin er en kjempeide! Fine knapper og. Må vel ta meg en tur på Sømmelig snart igjen.

mali-mo sa...

Hadde aldri hørt at IKEA selger symaskiner! Så jo ut som en grei hyttemaskin det der. Kjempefine stoffer!Skulle hatt meg en Oslo tur kjenner jeg... Ha en fin uke!

Gryda sa...

He he, en slik maskin kjøpte kjæresten min til meg også, da Pfaffen min sa kadaff og mått på service. Bråke som en traktor, javisst, men den kan sy både rett frem og sikksakk. Men jeg fant fort ut at det var viktig å bruke skikkelig tråd, IKEA-tråden ble for skjør for IKEA-maskinen (sic).