23. mai 2008

Nye bøker

Det er lite aktivitet på bloggen for tiden.... Må nok legge skylden på lite tid og mye jobb. Skulle mye heller brukt tiden til søm og blogging, men det er nå slik at skal man ha råd til å kjøpe tøy og sysaker (i tillegg til andre faste utgifter), så må man jobbe..... Men når man ikke har overskudd til så mye, og gjerne dagdrømmer litt om hva man ønsker å sy, - kan det være godt med litt inspirasjon. I løpet av de siste månedene har det blitt noen sybøker...

"More Fabric Savvy" av Sandra Betzina, er en bok jeg ble oppmerksom på i bloggen til Snux. Det er en flott oppslagsbok om de ulike typene stoffer som finnes, hvordan man skal gå frem ved sying (hvilken type sømfot, nål og klipping) av de og så videre. Kjekk å ha!


"Couture Sewing Technique" er en bok som jeg fant på Amazon da jeg kjøpte "More Fabric Savvy", og den beskriver grunnleggende teknikker i couture-søm og design, og beskriver litt generelt om couture. Jeg ble interessert i couture da jeg fulgte med i serien "Huset Elliott" som gikk på 90-tallet (noen andre som så den?)..... (Jeg har sikret meg tre sesonger på DVD :) - men mer om det senere).


"Børnetøj 0-3 år" av Meedom er en flott bok med mange basismønster og mønsterark som jeg ble oppmerksom på i flere av de svenske bloggene. Jeg har desverre ikke rukket å få prøvd noen av mønstrene enda, men har fått inntrykk av at de kanskje er litt store i størrelsen? Gleder meg i alle fall til å prøve!


"Sy til barn 1-4 år" av Misciattelli er en bok med mange mønstre, men ikke så mange som i Meedoms, og med tilhørende mønsterark. Det er blant annet et mønster på en vinterfrakk som Lillegutt skal få til vinteren. Det skal bli morsomt å prøve seg på den, - men jeg bør vel satse på sommertøy først :)


"Applikasjon" av Angelsen fant jeg på salg i dag. Den ser ut til å være en fin basisbok for de som ikke har så mye erfaring med applikering, og kan nok komme godt med!

Det var en liten oppdatering over noen av bøkene som har kommet i hus den siste tiden. Håper at det blir tid til å prøve ut en del av mønstrene etter hvert :)

2 kommentarer:

Kort&Søm sa...

Det var mange fine bøker! Den fra Meedom er veldig fin, men jeg har erfart at størelsene er litt store, så sjekk målene for du klipper og syr! :o)

mali-mo sa...

Så flotte bøker du har skaffet deg! Må nok vurdere noen nyinnkjøp her også. Skal bli spennende å se hva du syr etterhvert1 Ønsker deg en kjempefin uke!