4. juni 2009

Skjørtedilla 3Jada. Det har blitt flere skjørt. Det har blitt en mani. Men denne gangen er det variasjon over temaet. I alle fall litt. Det første er blått bomullsstoff fra Stoff og Stil, nederste del er et blomstertøy fra Ikea (gammelt) og det samme på applikasjonene. Nederst er det kantet med hvite blonder og hvitt skråbånd med pyntesøm med rød tråd. Hvit ribb i livet. Jeg ble litt skuffet over den siste bestillingen av ribb fra Stoff og Stil for jeg synes den virket noe løsere og tynnere enn før. Så den satt ikke så godt på som tidligere.

Neste skjørt er et Ikea-stoff kantet med hvit ribb og hvitt skråbånd. Jeg synes det tøyet er så fint, og har egentlig blitt liggende en stund i påvente av den hvite ribben.

Dette skjørtet er også et Ikea-stoff som er ganske så kraftig, men det fungerer som skjørt likevel. Jeg kantet det med oransje ribb og skråbånd. Utfordringen her var å få motivet i tøyet plassert noen lunde på selve skjørtet siden store deler av tøyet er ensfarget svart og skjørtet er skråklippet.Dette tøyet ropte bare "Skjørt" etter meg med en gang jeg så det på Åhlens. Det er deilig mykt og passe tynt. Lurte på om jeg skulle matche det med rosa eller rødt skråbånd og ribb, men det ble rødt siden det er litt mer "meg".

Siste skjørt ut er et som jeg har hatt liggende i hodet ganske lenge, og nå ble det realisert. Vet ikke helt om jeg ble fornøyd, men overlocken fikk i alle fall kjørt seg. Mønsteret er fra Stoff og Stil og selve skjørtet består av 8 like deler med påfølgende 8 trekantete kiler nederst. Jeg ville gjerne prøve det med de mange blåfargede sengetøyene jeg har liggende, men siden de er så tynne ble det også foring med et blått bomullsstoff. Strikk i livet. Mønsteret er egentlig beregnet på stretchstoffer, så noe av utfordringen var nok her. Det var heller ikke helt enkelt å få fine overganger mellom kilene og hoveddelene, men det gikk lettere etter hvert.
Nå tar jeg en skjørtepause inntil videre. Tror jeg. Har i alle fall tre kjoler på samvittigheten som ligger og venter...:)

9 kommentarer:

Kaja sa...

Jättefina. Jag gillade den första bäst.

Cathrine Hestad sa...

Så mange fine skjørt!!
Kjekke shorts du har lagd til guttene også:) Dette er noe som står høyt på mine "dette har jeg lyst til å lage- lista" hos meg også!
Ha en skjønn dag!

Fit mum sa...

Skjørtene dine er nydelige; av disse synes jeg det røde og det sorte var kjempe flotte!

Bravo sa...

Du syr altså de nydeligste skjørtene..!
Superfine:)

sigrid sa...

Lekre skjørt igjen!!Jeg vil fortsatt gjerne kjøpe av deg:-)
Men nå er du kanskje lei av å sy dem??? :-)

Heilt spesiell sa...

Stilig!!Og som Kaja min favoritt er den øverste!

harosa sa...

merhaba
etekler süper olmuş
sevgiler

mirmir sa...

Så mange fantastiske skjørt! Ser ut til at du har funnet fram til et flott mønster dom gjør at skjørtene faller veldig fint.

Astrid sa...

Må bare si at det er fantastisk flotte skjørt du lager! Er det noen mulighet for å få mønster? Eller syr du et på bestilling?