9. februar 2009

Ting og tangI anledning morsdagen i går fikk mamma hjemmesydd gave i år. Jeg liker ganske godt Tilda-stilen, så jeg fant frem noen av mine uttallige småbiter av stoff og lagde et nålebrev eller nåleetui. Mønster fra "Tildas hus".


Det ble også et brilleetui eller brillehus, etter mønster fra "Lapper i rødt og hvitt". Jeg fulgte mønsteret nøye, men likevel ble det for smalt i forhold til utgangspunktet - men brillene gikk akkurat nedi. Den store tabben gjorde jeg da jeg skulle bruke bomullsvatt, men hadde bare noe platevatt som var noe for tykk, og det hele ble for trangt. Så da brukte jeg strykejernet for å presse det litt (selvfølgelig med stoff mellom), men jeg brukte nok alt for sterk varme, for den ble jo like stiv som den sterkeste vliselin! Så da var det bare å klippe ut restene av det som hadde vært vatt og fore uten mellomlegg siden jeg hadde dårlig tid. Ja, ja. Lærte noe nytt denne gangen også - jeg synes det stadig er ett eller annet som ikke går som planlagt for tiden, men får vel ta det på kontoen for nyttig erfaring. Det er i alle fall en utfordring for tålmodigheten....4 kommentarer:

anna sa...

Så fina!

Heilt spesiell sa...

Kjempefine!!Sånn pirk-arbeid hadde jeg ikke orket å sydd...De er jo geniale og kjempekjekke små gaver men tror nok ikke det egner seg for meg med min tålmodighet..:D

Kort og Søm sa...

Så fint nålebrev!
(sterk varme og platevatt..ingen god kombinasjon.. :o)

Bloggspinner sa...

Hei! Du har mye fint på bloggen din. Inspirerende!